Enschede – Ripperdastraat 21

Koopprijs
€ 475.000,- k.k.
Soort
villa
Type
vrijstaande woning
Bouwjaar
1909
Aantal kamers
7
Oppervlak
212 m2
Liggingen
aan drukke weg, in centrum, in woonwijk
Garage
parkeerplaats
Tuin
achtertuin (108 m2)
Status
Verkocht onder voorbehoud
Energieklasse
C

Omschrijving

Van sommige woningen word je even stil....... Dit is er zo één!

De authentieke elementen in combinatie met de zeer grondige renovatie die deze stadsvilla recent heeft ondergaan, maakt dat je ademloos rondloopt. Alles lijkt te kloppen; het licht, de openheid waarmee de ruimtes met elkaar in verbinding staan, de originele details, de hoge plafonds en vooral de geborgenheid en de heerlijke woonsfeer die deze woning uitstraalt.

Deze bijzondere villa maakt deel uit van een rij historische stadspanden aan de Ripperdastraat, die met de aanduiding karakteristiek zijn opgenomen in het bestemmingplan. Bijont -Bijzonder Ontwikkelen- is in 2016 eigenaar geworden van deze woning en is aan een ingrijpende renovatie begonnen. Op basis van oude blauwdrukken is het werk gestart; historische kenmerken zijn gecombineerd met hedendaagse technieken. Er is niet alleen gekeken naar de sfeer en behoud van authentieke details, maar ook duurzaamheid heeft een grote rol gespeeld tijdens de renovatie.
Zuinig dus in gebruik. Een knap staaltje vakmanschap!

Ook heeft het pand zowel een woon- als werkbestemming en kan dus zowel als woonhuis, maar ook als kantoor gebruikt worden of een mix tussen die twee. Zie hiervoor ook de volgende link: www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?postcode=7511JP&huisnummer=21

Indeling

  • Begane grond: midden entree via een statige voordeur, vestibule, hal met toilet en trapopgang. Extra voorkamer. Ruime woonkamer en-suite met de originele deuren met facet glas, grote achterkamer met open keuken. Provisiekelder. Markante bordestrap naar:

  • 1e verdieping: overloop, badkamer en 3 slaapkamers. De prachtige bordestrap loopt in dezelfde lijn door naar:

  • 2e verdieping: zeer, zeer ruime etage geheel naar eigen idee in te delen.

Bijzonderheden

  • Verwarming en warmwatervoorziening d.m.v. CV combi-ketel, eigen, Nefit, 2017.
  • Er is veel aandacht besteed aan het isoleren van het pand; dakisolatie is aangebracht met 12 cm minerale wol, extra binnenmuren zijn geplaatst en voorzien van isolatie, beglazing is uitgevoerd met HR++glas en mechanische ventilatie in combinatie met SUS-kasten. De gevels zijn voorzien van 12 cm steenwolisolatie.
  • Voor de slaapkamers geldt: groot, groter, grootst! Want de ene slaapkamer is nog royaler dan de andere. Bovendien is er een zeer ruime zolder, waar met gemak nog 2 zeer royale slaapkamers kunnen komen.
  • De woonkeuken bevindt zich aan de achterzijde van de woning en heeft een mooie tuingerichte ligging. Alle technische voorbereidingen zijn getroffen. De exacte invulling en uiterlijk van de keuken kan dus geheel naar eigen smaak en wens worden ingericht.
  • De stadstuin heeft een heerlijke zonnige ligging op het zuid-westen. Bovendien zijn er 2 eigen parkeerplaatsen op eigen grond aan de achterzijde van de woning.

Bouwjaar: oorspronkelijk 1909, compleet gerenoveerd in 2017.
Perceel: 229 m².
Woonoppervlakte: ± 212 m².
Inhoud: ± 844 m³.

Aanvaarding: in overleg.
Waarborgsom/bankgarantie: is bij koop vereist en bedraagt 10% van de koopsom.

Interesse in dit huis? Schakel uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Hij of zij komt op voor uw belangen als koper en bespaart u tijd, geld en zorgen.