Het jaar van de Alpe d’HuZes


24-12-2018

Het is alweer een paar jaar geleden dat ik deelnam aan de Alpe d’HuZes. Een evenement van de kankerstichting om geld in te zamelen. Het doel was met de fiets zes x de top van de Alpe d’Huez te halen. En ondanks dat mijn wereld er in de tussentijd op werkelijk alle fronten totaal anders uitziet dan toen…

…is het gevoel dat ik krijg bij het terugblikken op dit afgelopen jaar, vergelijkbaar met het terugblikken op die fietsprestatie. Het was een forse rit, een pittige. De vele kilometers in de benen. Het doorzetten. De uitputting. Tot op het bot en verder. Een helder doel voor ogen; 6x, niks minder. En het lukte! Na 14 uur fietsen stond ik voor de zesde keer op de top! Hoe vaker ik op deze dag terug kijk, hoe meer ik mezelf afvraag hoe ik het in hemelsnaam voor elkaar heb gekregen. En precies die vraag duikt de laatste tijd vaak in mijn gedachten op als ik terugkijk op 2018.

De gemene delers? Passie. Bevlogenheid. Sportiviteit. Energie. Uitdagingen. Teamprestatie. Superpowers.

Is dit normaal?

Wat kan er in een handvol jaren veel veranderen, ten positieve. Mijn eigen bedrijf werd een feit als zelfstandig makelaar in Twente. Ik ontmoette de liefde van mijn leven en werd tot twee keer toe moeder.
Met hetzelfde gevoel van verwondering op die betreffende dag in de Franse Alpen, en zelfs met een beetje verbijstering, kijk ik terug op dit afgelopen jaar. Als je er middenin zit, is het vanzelfsprekend en heel normaal. Dat doe je toch? Tot je daarna beseft: het was ook echt niét normaal. Eigenlijk was het veel te veel en veel te gek. En al is afgelopen jaar een aaneenschakeling van hoogtepunten, ook dan heb je een uitlaatklep nodig. Een moment van bezinning. Want welke onderneemster doet een verhuizing, verbouwing en bevalling tegelijk? En oh ja, we vierden ook nog ons 5-jarig jubileum. Precies.

Roze wolk

Ik liet de deur op ons oude adres achter me dichtgaan. En zette de ramen aan de Lasondersingel 135 wagenwijd open. Klaar voor een groot avontuur. We verbouwden werkelijk álles in ons nieuwe pand. Het resultaat is prachtig. Vervolgens de verhuizing van ‘slechts’ een paar deuren verder. En ondertussen was de winkel gewoon open. In die o zo hectische woningmarkt. Wat een respect en bewondering heb ik voor mijn collega’s. Niet drammen, niet verslappen, maar kracht in de benen en dóór. Met name omdat ikzelf niet deelnam aan deze ‘strijd’. Natuurlijkerwijs moest ik afstand nemen doordat ik ‘simpelweg’ beviel van een prachtige, tweede, dochter.

En terwijl ik op een roze wolk zat met een baby in m’n armen, ging de verbouwing door. En de verhuizing ook. Maar vooral mijn team ging ‘gewoon’ door. Al stofhappend en met timmergeluiden op de achtergrond, het was behelpen. Ik heb veel van ze verlangd, ook dat was niet normaal. Geen normale omstandigheden en geen normale werkdruk. Maar ze deden het vol overgave. Omdat we als team hetzelfde doel hebben. Een onderscheidende makelaar zijn, een betrokken team dat samen succesvol huizen verkoopt, de klant voorop zet en er elke dag keihard voor gaat.

Een schip zonder kapitein

En nee, ook wij zijn niet onfeilbaar. Als er vijf maanden niemand aan het roer staat, loopt niet altijd alles perfect. Ik weet dat dit een logische consequentie is van de omstandigheden en toch baal ik ervan, fanatiek als ik ben. Maar ik probeer er altijd sterker van te worden en het mee te nemen naar de toekomst. Een ogenschijnlijk simpele vraag of opmerking van een relatie, neem ik mee ter verbetering in werkprocessen en relatiebeheer; ik pak het direct aan. Ik sta heel erg open voor dat soort feedback, ik wil er beter van worden, om de volgende klant er nog beter mee van dienst te kunnen zijn. Door de hectiek van afgelopen jaar hebben dit soort dingen minder aandacht gekregen dan me lief is. Mooi doel dus voor 2019!

Terug naar de basis

Toch hebben de heftige uitspattingen van afgelopen jaar ons veel gebracht; een fundament voor de toekomst! Er is een heerlijke werkplek ontstaan, waar we jaren mee verder kunnen en van waaruit wij iedere dag klaar staan voor onze klanten. Het team is hechter dan ooit en deze positieve energie maakt de passie voor ons vak nog groter.

Dit nieuw gelegde fundament helpt ons focussen! Focussen op onze klanten en focussen op de huizen. In 2019 is het tijd voor stabiliteit, terug naar de basis en het verder optimaliseren van onze dienstverlening. We verkopen huizen in Twente, iedere woning met dezelfde aandacht, tijd en prioriteit; zonder onderscheid. We zijn klaar voor de toekomst, klaar voor 2019.

Deze blog is voor mij een begin en een eind. Een begin omdat het de eerste blog is, waarop er nog meer volgen. Een eind om symbolisch dit bewogen jaar af te sluiten.

Tijdens de feestdagen doe ik het ‘afsluiten van het jaar’ nog eens dunnetjes over. Want ook manlief heeft zijn offers moeten brengen afgelopen jaar. In de eerste plaats omdat hij de gehele verbouwing van het kantoor heeft aangestuurd en grotendeels uitgevoerd. Die bouwwereld is één heksenketel momenteel, dus je moet van goede huize komen om dat in goede banen te leiden. En in de tweede plaats omdat…. tsja, hoe moet ik het zeggen….. een zwangere vrouw ook niet altijd makkelijk is 😉

Het gedicht waarmee ik vorig jaar onze relaties fijne dagen wenste, hoef ik niet ver uit het stof te halen en wens ik jullie opnieuw toe!

Lach niet, maar schitter en schater
Drink wijn in plaats van water
Doe wat je het liefste doet
Niet wat je denkt wat moet
Zie het moois in elke dag
En doe af en toe iets wat niet mag

Dank allemaal, voor het geloof in vijf jaar Vera Welker Makelaars!

Proost, lieve mensen.

Op een mooi leven, op een plek waar je je thuis voelt.

Vera